mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Memur ve Emeklisi Geri Sayıma Geçti

Ekonomi 22.08.2021 - 09:19, Güncelleme: 22.08.2021 - 09:20
 

Memur ve Emeklisi Geri Sayıma Geçti

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin önümüzdeki iki yıllık zam oranlarını belirleyecek olan toplu sözleşme sürecinde geri sayım başladı.

Yaklaşık olarak 4 milyon memur ve 2.2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos’ta başlamıştı. Hükümet 12 Ağustos’ta ilk teklifini açıklarken, 2022 yılının ilk 6 aylık dilimi için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6, 2023’ün ilk altı için yüzde 6, ikinci altı için yine yüzde 6 zam ve enflasyon farkı yer alıyordu. Zam teklifine ilave olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyelerinde önemli artış sağlayan 3600 ek gösterge konusunun çözümü için mesaj vermişti. Ancak memur sendikaları, teklifi yeterli bulmayıp yenisini talep etmiş ve sonrasında gelişmeler üzerine 19 Ağustos’ta Ankara’da eylem yapmıştı. Bugün ise henüz bir anlaşma sağlanabilmiş değil. Yasal müzakere süreci 22 Ağustos Pazar gecesi saat 23.59 itibarıyla sona eriyor. Zam pazarlığının masada uzlaşmayla çözülmesi için saatler kaldı. Aksi takdirde toplu sözleşmede devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girecek. Hakem heyetinin devreye girmesi halinde 26-31 Ağustos arasında tarafların teklifini değerlendirip kararını verecek. Hakemin vereceği karar kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacak. 2019 yılındaki toplu sözleşme görüşmelerinde de uzlaşma sağlanamadığı için hakem kurulu kararıyla 2020 yılında yüzde 4+4, 2021 yılında da yüzde 3+3 oranında zam oranı belirlenmişti. SEYYANEN 600 TL VE İKRAMİYE TALEBİ Bu yıl, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak bir teklif metniyle toplu sözleşme masasına oturdu. İki konfederasyonun ortak teklifinde taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı bulunuyor. Vergi diliminde düzenleme, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması da talepler arasında bulunuyor.
Milyonlarca memur ve memur emeklisinin önümüzdeki iki yıllık zam oranlarını belirleyecek olan toplu sözleşme sürecinde geri sayım başladı.

Yaklaşık olarak 4 milyon memur ve 2.2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos’ta başlamıştı. Hükümet 12 Ağustos’ta ilk teklifini açıklarken, 2022 yılının ilk 6 aylık dilimi için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6, 2023’ün ilk altı için yüzde 6, ikinci altı için yine yüzde 6 zam ve enflasyon farkı yer alıyordu.

Zam teklifine ilave olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyelerinde önemli artış sağlayan 3600 ek gösterge konusunun çözümü için mesaj vermişti. Ancak memur sendikaları, teklifi yeterli bulmayıp yenisini talep etmiş ve sonrasında gelişmeler üzerine 19 Ağustos’ta Ankara’da eylem yapmıştı. Bugün ise henüz bir anlaşma sağlanabilmiş değil.

Yasal müzakere süreci 22 Ağustos Pazar gecesi saat 23.59 itibarıyla sona eriyor. Zam pazarlığının masada uzlaşmayla çözülmesi için saatler kaldı. Aksi takdirde toplu sözleşmede devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girecek.

Hakem heyetinin devreye girmesi halinde 26-31 Ağustos arasında tarafların teklifini değerlendirip kararını verecek. Hakemin vereceği karar kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacak. 2019 yılındaki toplu sözleşme görüşmelerinde de uzlaşma sağlanamadığı için hakem kurulu kararıyla 2020 yılında yüzde 4+4, 2021 yılında da yüzde 3+3 oranında zam oranı belirlenmişti.

SEYYANEN 600 TL VE İKRAMİYE TALEBİ

Bu yıl, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak bir teklif metniyle toplu sözleşme masasına oturdu. İki konfederasyonun ortak teklifinde taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı bulunuyor. Vergi diliminde düzenleme, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması da talepler arasında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop