Hülya BEBEROĞLU
Köşe Yazarı
Hülya BEBEROĞLU
 

Sen Artık Çok Değiştin

Kötü anılar ile kötü kişiyi ayırt etme arasında hepimiz çok sorunlar yaşıyoruz.  Lakin bazen de peki şimdi ne yapmalıyım sorusuna bir çözüm bulmalıyız. Yeteri kadar değer görmediğinizi bildiğiniz halde, bizi değersiz hissettiren, tüketen, bize yeteri kadar önem vermeyen ilişkiler de ısrarla ısrarla o ilişki de, arkadaşlıkta, dostlukta kalmaya ve tamir etmeye çalışıyoruz.  Elbette ki hepimizin partnerlerimiz de ilişkilerimiz yada karşı cinsimiz ile veya normal sosyal aile ortamlarımız da yaşadığımız problemler olabilir. Biz en nihayetinde insan oğluyuz tabi ki her bulunduğumuz ortamda sorun yaşayacağız üzülüp kırılacağız, yanlışlar ile karşılaşacağız. Ama kastım şu, eğer uzun süreden bu yana var olan bir problem değişmiyorsa, siz kendi başınıza çırpınıyorsanız ve karşınızda ki bile bile buna eşlik edip sizi o dipsiz kuyu misali sürekli suçluyorsa. Hiçbir çözüm bulmadan ilişkisine devam ediyorsa, işte artık orada düşünülmesi gereken bir şey var.  Harekete geçme vaktin gelmiştir. Eğer ki bu noktaya geldiyseniz alkışlıyorum iyi niyetiniz daima su istimal edilmiştir. Sınır ihlali eden bu kişi her kimse artık hayatınız dan çıkartma vakti gelmiştir.  İşte o noktada sadece gitmek, sessizce gitmek gerekir. Akabinde  “ Sen artık çok değiştin “ diyen insanlar en çok değişmenizden rahatsız olan insanlardır. Çünkü artık sizden eskisi gibi bir menfaat sağlamayacaktır. Eskisi gibi sömüremeyecektir. Size saygı duymayan,  Fikirlerinize saygı göstermeyen,  Sizi eleştiren,  Sizin tebessümünüzü görüp rahatsız olan insanlar açık ve net bir şekilde bilmelisiniz ki;  Size ne bir partner ne arkadaş ne de bir aile olabilir. Bu tarz insanlar sizleri sadece sömürür ve ruhsal anlamda dengenizi bozar ve bir yerden sonra hayatınızda ki insanları sorgulamaya başlarsınız.  Bu yüzden sizi dinlemeyen, size saygı duymayan, sizi eleştiren insanlara karşı mesafeli davranmanız da ya da onların hayatlarından gittiğiniz için lütfen vicdan azabı duymayın.  Lütfen tam tersine kendiniz ile gurur duyun, artık kendinizi korumayı başarabildiğiniz ve bu noktada adım atabildiğiniz için kendinizi çok sevin…
Ekleme Tarihi: 09 Ocak 2024 - Salı

Sen Artık Çok Değiştin

Kötü anılar ile kötü kişiyi ayırt etme arasında hepimiz çok sorunlar yaşıyoruz. 
Lakin bazen de peki şimdi ne yapmalıyım sorusuna bir çözüm bulmalıyız. Yeteri kadar değer görmediğinizi bildiğiniz halde, bizi değersiz hissettiren, tüketen, bize yeteri kadar önem vermeyen ilişkiler de ısrarla ısrarla o ilişki de, arkadaşlıkta, dostlukta kalmaya ve tamir etmeye çalışıyoruz. 
Elbette ki hepimizin partnerlerimiz de ilişkilerimiz yada karşı cinsimiz ile veya normal sosyal aile ortamlarımız da yaşadığımız problemler olabilir. Biz en nihayetinde insan oğluyuz tabi ki her bulunduğumuz ortamda sorun yaşayacağız üzülüp kırılacağız, yanlışlar ile karşılaşacağız. Ama kastım şu, eğer uzun süreden bu yana var olan bir problem değişmiyorsa, siz kendi başınıza çırpınıyorsanız ve karşınızda ki bile bile buna eşlik edip sizi o dipsiz kuyu misali sürekli suçluyorsa. Hiçbir çözüm bulmadan ilişkisine devam ediyorsa, işte artık orada düşünülmesi gereken bir şey var. 
Harekete geçme vaktin gelmiştir. Eğer ki bu noktaya geldiyseniz alkışlıyorum iyi niyetiniz daima su istimal edilmiştir. Sınır ihlali eden bu kişi her kimse artık hayatınız dan çıkartma vakti gelmiştir. 
İşte o noktada sadece gitmek, sessizce gitmek gerekir.
Akabinde  “ Sen artık çok değiştin “ diyen insanlar en çok değişmenizden rahatsız olan insanlardır. Çünkü artık sizden eskisi gibi bir menfaat sağlamayacaktır. Eskisi gibi sömüremeyecektir.
Size saygı duymayan, 
Fikirlerinize saygı göstermeyen, 
Sizi eleştiren, 
Sizin tebessümünüzü görüp rahatsız olan insanlar açık ve net bir şekilde bilmelisiniz ki; 
Size ne bir partner ne arkadaş ne de bir aile olabilir. Bu tarz insanlar sizleri sadece sömürür ve ruhsal anlamda dengenizi bozar ve bir yerden sonra hayatınızda ki insanları sorgulamaya başlarsınız. 
Bu yüzden sizi dinlemeyen, size saygı duymayan, sizi eleştiren insanlara karşı mesafeli davranmanız da ya da onların hayatlarından gittiğiniz için lütfen vicdan azabı duymayın. 
Lütfen tam tersine kendiniz ile gurur duyun, artık kendinizi korumayı başarabildiğiniz ve bu noktada adım atabildiğiniz için kendinizi çok sevin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
petshop