Hülya BEBEROĞLU
Köşe Yazarı
Hülya BEBEROĞLU
 

VİJDAN MUHASEBESİ

Merhaba sevgili okurlarım; Uzun bir aradan sonra sizler ile karşılaşmamı, biraz halktan dinlediklerim ve tamamen de bütün sektörleri ilgilendiren sözlerim ile başlamak istiyorum… Direk konuya girecek olursak yaşamımız boyunca yaptığımız işlerde elbette ki başarılı başarısız zamanlarımız olacak. Harici olarak hak yemek de buna eklenirse aç gözlü iş arkadaşlarımız ya da meslektaşlarımız dan bahsedebiliriz. Herkes herkesin fikrini çalıyor. Akabinde işlerinde ya da her hangi bir statüde paylaşıyor. Sonra da beyan etmiş oldukları fikirle karşı tarafın değil de kendilerininmiş gibi böbürlenerek övünüyorlar. Aynı meslektaşlarım kendi içlerin de birbirinin müşterilerini (tabiri caizse) çalmak için elinden geleni yapıyorlar. Meslek dallarından örnek verecek olursak emlak ve araç işi ile uğraşanlardan bahsediyorum. Çevremde bu meslek dallarıyla ilgilenen her kim varsa, hepsinin şikayetleri aynı. Ve ekleyerek X kişi bir müşteriye yer gösterdikten sonra müşteri ya da diğer meslektaşlarının aç gözlü oluşundan kaynaklı X kişiye komisyon vermemek için saf dışı bırakıyor. Akabinde burada bir emek var. Şimdi siz okurlarıma soruyorum! Burada hak da emek de yeniliyor değil mi? Diyebilirsiniz şimdi komisyon almak ne kadar hak! Hak-Hukuk dan bahsedersek… Şöyle benim şahsi görüşüm Elbette ki hak, çünkü müşteri portföyümü X kişi hazırlıyor, şahısları da buluyor. Doğal olarak mesai harcıyor. Peki ortada bir emek var değil mi? İşte bu yüzen aslında bu durum komisyon değil emek ücretidir. Yalnız bu demek değil ki alanın da bilgi sahibi olmamış, eğitimini almamış emekçilerden bahsetmiyorum. Hancı olarak, emek il komisyon ücreti alınmayacak bir çağ da yaşamak istiyorsanız, ilk dönem çağlarına paranın olmadığı, buğday alıp yumurta verdiğimiz zamana gidin lütfen… Fakat maalesef ki günümüz çağında kira, elektrik, su ve fatura diye düzenli ödenen bir gideri olan esnaflarımızın maddi imkanlarını başka nasıl karşılamasını beklerdiniz? Son cümlelerim ile bu günlük yazımı bitirmek istiyorum. İşi bilen de bu meslekte bilmeyen de. Buradan sesleniyorum hiçbir emek vermeyen çıkarcıların aradan çekilmesi adına… Bir sonra ki yazımız da görüşmek üzere
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2024 - Perşembe

VİJDAN MUHASEBESİ

Merhaba sevgili okurlarım;

Uzun bir aradan sonra sizler ile karşılaşmamı, biraz halktan dinlediklerim ve tamamen de bütün sektörleri ilgilendiren sözlerim ile başlamak istiyorum…

Direk konuya girecek olursak yaşamımız boyunca yaptığımız işlerde elbette ki başarılı başarısız zamanlarımız olacak. Harici olarak hak yemek de buna eklenirse aç gözlü iş arkadaşlarımız ya da meslektaşlarımız dan bahsedebiliriz.

Herkes herkesin fikrini çalıyor. Akabinde işlerinde ya da her hangi bir statüde paylaşıyor. Sonra da beyan etmiş oldukları fikirle karşı tarafın değil de kendilerininmiş gibi böbürlenerek övünüyorlar. Aynı meslektaşlarım kendi içlerin de birbirinin müşterilerini (tabiri caizse) çalmak için elinden geleni yapıyorlar. Meslek dallarından örnek verecek olursak emlak ve araç işi ile uğraşanlardan bahsediyorum. Çevremde bu meslek dallarıyla ilgilenen her kim varsa, hepsinin şikayetleri aynı.

Ve ekleyerek X kişi bir müşteriye yer gösterdikten sonra müşteri ya da diğer meslektaşlarının aç gözlü oluşundan kaynaklı X kişiye komisyon vermemek için saf dışı bırakıyor. Akabinde burada bir emek var.

Şimdi siz okurlarıma soruyorum!

Burada hak da emek de yeniliyor değil mi? Diyebilirsiniz şimdi komisyon almak ne kadar hak! Hak-Hukuk dan bahsedersek… Şöyle benim şahsi görüşüm Elbette ki hak, çünkü müşteri portföyümü X kişi hazırlıyor, şahısları da buluyor. Doğal olarak mesai harcıyor. Peki ortada bir emek var değil mi? İşte bu yüzen aslında bu durum komisyon değil emek ücretidir.

Yalnız bu demek değil ki alanın da bilgi sahibi olmamış, eğitimini almamış emekçilerden bahsetmiyorum. Hancı olarak, emek il komisyon ücreti alınmayacak bir çağ da yaşamak istiyorsanız, ilk dönem çağlarına paranın olmadığı, buğday alıp yumurta verdiğimiz zamana gidin lütfen… Fakat maalesef ki günümüz çağında kira, elektrik, su ve fatura diye düzenli ödenen bir gideri olan esnaflarımızın maddi imkanlarını başka nasıl karşılamasını beklerdiniz?

Son cümlelerim ile bu günlük yazımı bitirmek istiyorum. İşi bilen de bu meslekte bilmeyen de. Buradan sesleniyorum hiçbir emek vermeyen çıkarcıların aradan çekilmesi adına… Bir sonra ki yazımız da görüşmek üzere

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
petshop