mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

“Alanya Tapu’da Acilen Önlem Alınmalı”

Gündem 28.12.2022 - 20:54, Güncelleme: 28.12.2022 - 20:54
 

“Alanya Tapu’da Acilen Önlem Alınmalı”

Cebeciler inşaat sahibi ve ALTSO inşaat komisyon üyesi Selman Cebeci, Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yaşanan KEP sorunu yüzünden günlerce sıra beklendiğine dikkat çekti.

Taşınmaz mallara ilişkin akit ve tescil işlemlerini yapmakla yükümlü bir devlet kurumu olan Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yaşananlar tepki çekiyor. Bir mesajla vatandaşın derdini bile dinlemeden işlemleri iptal eden Alanya Tapu Müdürlüğü yetkililerinin tapuda günlerce sıra beklenmesine sebep olduğu iddia edildi. Cebeciler İnşaat sahibi ve ALTSO inşaat komisyon üyesi Selman Cebeci, KEP sistemi üzerinden gönderilen belgelerde sıkıntı çıktığını, işlemlere devam edilemediği için birçok vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. Duruma açıklık getiren CEBECİ, şu ifadelerle yetkililere seslendi: “Yabancıya mülk satışlarında istenilen Döviz Alım Belgesi, elektronik ortamda yani KEP sistemi üzerinden banka aracılığıyla tapuya gönderilmesi istenmektedir. Genelgede de yazılı olduğu gibi bu işlem bankalar tarafından yapılması istenmektedir. Alıcı ya da satıcı tarafından değil. Fakat günlerdir nedense Alanya Tapu Müdürlüğü’ne gönderilen belgeler, KEP üzerinden ‘Bize ulaşmadı’ denilerek işlemler iptal edilmekte ve aynı işlem için defalarca tapuya yeni başvuru yapılarak tapuda günlerce sıra beklenmektedir. Sonuca varılamadan işlemlerin yeniden iptal edilmesinin önüne, tapu müdürlüğümüzün hiç bir işlem yapmayarak, vatandaşın derdini bile dinlemeden bir mesajla işlemi iptal etmesiyle sonuçlanmaktadır. Bu evraklar ıslak imzalı ve kaşeli olarak müdürlüğe sunulmasına rağmen işlemlere devam edilememektedir. Tapu müdürlüğünün vatandaşın işlerini çözebilmesi için acilen gerekli önlemleri bir an önce alması gerekmektedir” dedi
Cebeciler inşaat sahibi ve ALTSO inşaat komisyon üyesi Selman Cebeci, Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yaşanan KEP sorunu yüzünden günlerce sıra beklendiğine dikkat çekti.

Taşınmaz mallara ilişkin akit ve tescil işlemlerini yapmakla yükümlü bir devlet kurumu olan Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yaşananlar tepki çekiyor. Bir mesajla vatandaşın derdini bile dinlemeden işlemleri iptal eden Alanya Tapu Müdürlüğü yetkililerinin tapuda günlerce sıra beklenmesine sebep olduğu iddia edildi. Cebeciler İnşaat sahibi ve ALTSO inşaat komisyon üyesi Selman Cebeci, KEP sistemi üzerinden gönderilen belgelerde sıkıntı çıktığını, işlemlere devam edilemediği için birçok vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.
Duruma açıklık getiren CEBECİ, şu ifadelerle yetkililere seslendi:
“Yabancıya mülk satışlarında istenilen Döviz Alım Belgesi, elektronik ortamda yani KEP sistemi üzerinden banka aracılığıyla tapuya gönderilmesi istenmektedir. Genelgede de yazılı olduğu gibi bu işlem bankalar tarafından yapılması istenmektedir. Alıcı ya da satıcı tarafından değil. Fakat günlerdir nedense Alanya Tapu Müdürlüğü’ne gönderilen belgeler, KEP üzerinden ‘Bize ulaşmadı’ denilerek işlemler iptal edilmekte ve aynı işlem için defalarca tapuya yeni başvuru yapılarak tapuda günlerce sıra beklenmektedir. Sonuca varılamadan işlemlerin yeniden iptal edilmesinin önüne, tapu müdürlüğümüzün hiç bir işlem yapmayarak, vatandaşın derdini bile dinlemeden bir mesajla işlemi iptal etmesiyle sonuçlanmaktadır. Bu evraklar ıslak imzalı ve kaşeli olarak müdürlüğe sunulmasına rağmen işlemlere devam edilememektedir. Tapu müdürlüğünün vatandaşın işlerini çözebilmesi için acilen gerekli önlemleri bir an önce alması gerekmektedir” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop