mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da 2.El Otomobil Sektörü Neden Durdu?

Gündem 10.08.2022 - 15:33, Güncelleme: 10.08.2022 - 15:47
 

Alanya’da 2.El Otomobil Sektörü Neden Durdu?

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ahmet Sünbül, otomobil sektöründeki ikinci el araç piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Çip krizi sebebiyle üretimde yaşanan aksamaların ve lojistik sorunlarının yanı sıra son günlerde gündeme gelen ÖTV indirimi beklentisinin de piyasayı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Ahmet Sünbül, yaşanan belirsizliğin sektörde güvensiz bir ortam oluşturduğunu dikkat çekerek satışların durma noktasına geldiğini belirtti. Maliyet artışları sektörü olumsuz etkileyen ve fiyat artışlarına sebebiyet veren bir çok etken olduğunu söyleyen Ahmet Sünbül şu değerlendirmelerde bulundu. “Maliyet artışları döviz kurunun dalgalı seyri ve doğal olarak arz talep dengesinde yaşanan sıkıntılar sektörü olumsuz etkilerken vatandaşlarımızın otomobil sahibi olmasını da zorlaştırdı. Pandemi sebebiyle yaşanan çip krizi ve lojistik sıkıntısı da hala devam ediyor. Piyasada sıfır araç girişiminin olmamasının yanında stokçuluk yapan galericiler piyasanın artmasına neden olmuştur. ÖTV indirimin yapılacağını ve fiyatlarında düşeceğini düşünmüyorum. 2018 yılında ALTSO olarak başlattığımız girişimde bulunduğumuz Alanya’da başlayan mesleki yeterlilik belgesi ve yetki belgesinin zorunlu oldu. İkinci el araç sektöründeki sorunların giderilmesi için yönetmenliğin bir an önce uygulanması gerekiyor. Her defasında gündeme getirmeye çalıştığımız gibi 2. El araç ticaretine yönelik düzenleme uygulanmaya başlandığı taktirde devletin vergi kaybının ve tüketicinin mağduriyetlerinin önüne geçilecektir. Denetimlerin yapılmaması fiyatların artmasına sebep oluyor. Meslekle alakası olmayan kişiler hiç bir vergi ödemeden araç alıp satıyor ve piyasanın fiyat dengesini bozuyor. Ayrıca yurt dışından bazı firmaların büyük sermaye ile ülkemize gelerek piyasadaki tüm araçları toplayıp stokçuluk yapması da fiyat artışlarında büyük bir etken. “ ifadelerine yer verdi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ahmet Sünbül, otomobil sektöründeki ikinci el araç piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Çip krizi sebebiyle üretimde yaşanan aksamaların ve lojistik sorunlarının yanı sıra son günlerde gündeme gelen ÖTV indirimi beklentisinin de piyasayı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Ahmet Sünbül, yaşanan belirsizliğin sektörde güvensiz bir ortam oluşturduğunu dikkat çekerek satışların durma noktasına geldiğini belirtti.

Maliyet artışları sektörü olumsuz etkileyen ve fiyat artışlarına sebebiyet veren bir çok etken olduğunu söyleyen Ahmet Sünbül şu değerlendirmelerde bulundu.

“Maliyet artışları döviz kurunun dalgalı seyri ve doğal olarak arz talep dengesinde yaşanan sıkıntılar sektörü olumsuz etkilerken vatandaşlarımızın otomobil sahibi olmasını da zorlaştırdı. Pandemi sebebiyle yaşanan çip krizi ve lojistik sıkıntısı da hala devam ediyor.

Piyasada sıfır araç girişiminin olmamasının yanında stokçuluk yapan galericiler piyasanın artmasına neden olmuştur. ÖTV indirimin yapılacağını ve fiyatlarında düşeceğini düşünmüyorum.

2018 yılında ALTSO olarak başlattığımız girişimde bulunduğumuz Alanya’da başlayan mesleki yeterlilik belgesi ve yetki belgesinin zorunlu oldu. İkinci el araç sektöründeki sorunların giderilmesi için yönetmenliğin bir an önce uygulanması gerekiyor.

Her defasında gündeme getirmeye çalıştığımız gibi 2. El araç ticaretine yönelik düzenleme uygulanmaya başlandığı taktirde devletin vergi kaybının ve tüketicinin mağduriyetlerinin önüne geçilecektir.

Denetimlerin yapılmaması fiyatların artmasına sebep oluyor. Meslekle alakası olmayan kişiler hiç bir vergi ödemeden araç alıp satıyor ve piyasanın fiyat dengesini bozuyor. Ayrıca yurt dışından bazı firmaların büyük sermaye ile ülkemize gelerek piyasadaki tüm araçları toplayıp stokçuluk yapması da fiyat artışlarında büyük bir etken. “ ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop