mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Büyük Heyecan! Hükümet İl Hazırlığına Başladı

Gündem 15.06.2023 - 13:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 13:52
 

Alanya’da Büyük Heyecan! Hükümet İl Hazırlığına Başladı

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında 100 il mesajı vermesi yıllardır il olmayı bekleyen Alanya gibi birçok ilçeyi de heyecanlandırdı. Bahçeli’nin 19 yeni il önerisi için AK Parti harekete geçti. Belirlenen 8 kriteri karşılayan 19 ilçe il olacak. Kriterleri karşılayan ilçeler arasında Alanya il sırada yer alıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin son grup "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.” demişti. Bahçeli’nin dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bu teklife AK Parti'nin olumlu yaklaştığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre AK Parti, yeni il ve ilçelere yönelik düzenlemeyi hazırladı. İŞTE İL İÇİN GEREKLİ 8 KRİTER İl olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor. Nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak. KRİTERLERİ KARŞILAYABİLECEK İLÇELER Şu ana kadar adı geçen bir ilçe olmasa da kriterleri karşılayabilecek ilçeler arasında Alanya ilk sıralarda yer alıyor.  İşte il olmaya aday olan o ilçeler: Alanya, Antalya Polatlı, Ankara Yüksekova, Hakkari Kahta, Adıyaman Midyat, Mardin Siverek, Şanlıurfa Ergani, Diyarbakır Cizre, Şırnak Nazilli, Aydın Edremit, Balıkesir Manavgat, Antalya Lüleburgaz, Kırklareli Bandırma, Balıkesir İskenderun, Hatay İnegöl, Bursa Ünye, Ordu Kozan, Adana Fethiye, Muğla Erciş, Van Tarsus, Mersin Akhisar, Manisa Çorlu, Tekirdağ Ereğli, Konya Elbistan, Kahramanmaraş  
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında 100 il mesajı vermesi yıllardır il olmayı bekleyen Alanya gibi birçok ilçeyi de heyecanlandırdı. Bahçeli’nin 19 yeni il önerisi için AK Parti harekete geçti. Belirlenen 8 kriteri karşılayan 19 ilçe il olacak. Kriterleri karşılayan ilçeler arasında Alanya il sırada yer alıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin son grup "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.” demişti. Bahçeli’nin dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bu teklife AK Parti'nin olumlu yaklaştığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre AK Parti, yeni il ve ilçelere yönelik düzenlemeyi hazırladı.

İŞTE İL İÇİN GEREKLİ 8 KRİTER

İl olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor. Nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

KRİTERLERİ KARŞILAYABİLECEK İLÇELER

Şu ana kadar adı geçen bir ilçe olmasa da kriterleri karşılayabilecek ilçeler arasında Alanya ilk sıralarda yer alıyor. 

İşte il olmaya aday olan o ilçeler: Alanya, Antalya Polatlı, Ankara Yüksekova, Hakkari Kahta, Adıyaman Midyat, Mardin Siverek, Şanlıurfa Ergani, Diyarbakır Cizre, Şırnak Nazilli, Aydın Edremit, Balıkesir Manavgat, Antalya Lüleburgaz, Kırklareli Bandırma, Balıkesir İskenderun, Hatay İnegöl, Bursa Ünye, Ordu Kozan, Adana Fethiye, Muğla Erciş, Van Tarsus, Mersin Akhisar, Manisa Çorlu, Tekirdağ Ereğli, Konya Elbistan, Kahramanmaraş

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop