mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

ALKÜ’ye Yeni Rektör Ataması Bekleniyor

Gündem 20.06.2023 - 11:46, Güncelleme: 20.06.2023 - 12:03
 

ALKÜ’ye Yeni Rektör Ataması Bekleniyor

YÖK, asaleten rektörü bulunmayan aralarından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin de bulunduğu 9 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanına çıkıldı.

Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslara ilişkin duyuru YÖK tarafından yayımlandı. İlana göre YÖk Disiplin Kurulu tarafından görevden alınan Prof Dr Ekrem Kalan’ın yerine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin de bulunduğu, Giresun Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacak. Yükseköğretim Kanunu’nun “Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” hükümleri ve “Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar” çerçevesinde adayların 7 Temmuz Cuma günü mesai bitimine YÖK’e kadar başvurması istendi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olması ene temel şart olarak gösterilirken ayrıca son görev yaptığı kurumda disiplin soruşturmasını gösteren hizmet dökümü de istenecek belgeler arasından yer alıyor. ALKÜ’de Kalan’ın görevden alınmasının ardından resmi atama yapılıncaya kadar rektör yardımcısı ve TIP Fakültesi dekanı Prof Dr Arife Uslu Gökceoğlu atanmıştı. ALANYA'DA AVŞAROĞLU SESLERİ YÜKSELDİ  Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslara ilişkin duyuru YÖK tarafından yayımlanması ardından  Alanya'da vatandaşlar Alanyalıolan ALKÜ Rektör'ü olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Selahattin Avşaroğlu'nu görmek istediklerini dile getirerek sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular. PROF. DR SELAHATTİN AVŞAROĞLU KİMDİR ? 1971, Alanya doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Alanya’da tamamladı. 1995 yılında, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalından mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2002-2007 yılları arasında da Selçuk Üniversitesi’nde ilgili anabilim dalında doktora öğrenimini tamamlamıştır. Okul Psikolojik Danışmanlığı, Aile Psikolojik Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı alanlarında alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde akademik çalışmaları bulunmaktadır. . 
YÖK, asaleten rektörü bulunmayan aralarından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin de bulunduğu 9 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanına çıkıldı.

Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslara ilişkin duyuru YÖK tarafından yayımlandı. İlana göre YÖk Disiplin Kurulu tarafından görevden alınan Prof Dr Ekrem Kalan’ın yerine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin de bulunduğu, Giresun Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacak. Yükseköğretim Kanunu’nun “Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” hükümleri ve “Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar” çerçevesinde adayların 7 Temmuz Cuma günü mesai bitimine YÖK’e kadar başvurması istendi.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olması ene temel şart olarak gösterilirken ayrıca son görev yaptığı kurumda disiplin soruşturmasını gösteren hizmet dökümü de istenecek belgeler arasından yer alıyor.
ALKÜ’de Kalan’ın görevden alınmasının ardından resmi atama yapılıncaya kadar rektör yardımcısı ve TIP Fakültesi dekanı Prof Dr Arife Uslu Gökceoğlu atanmıştı.

ALANYA'DA AVŞAROĞLU SESLERİ YÜKSELDİ 

Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslara ilişkin duyuru YÖK tarafından yayımlanması ardından  Alanya'da vatandaşlar Alanyalıolan ALKÜ Rektör'ü olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Selahattin Avşaroğlu'nu görmek istediklerini dile getirerek sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

PROF. DR SELAHATTİN AVŞAROĞLU KİMDİR ?

1971, Alanya doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Alanya’da tamamladı. 1995 yılında, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalından mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2002-2007 yılları arasında da Selçuk Üniversitesi’nde ilgili anabilim dalında doktora öğrenimini tamamlamıştır. Okul Psikolojik Danışmanlığı, Aile Psikolojik Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı alanlarında alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde akademik çalışmaları bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop