mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Başkan Kırbaş: “2024, Enflasyonda Toparlanma Yılı Olacak”

Gündem 12.02.2024 - 20:31, Güncelleme: 12.02.2024 - 20:31
 

Başkan Kırbaş: “2024, Enflasyonda Toparlanma Yılı Olacak”

Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, 2024 yılında enflasyonun düşüşe geçeceğini belirterek, “Tüm sektörler sezonda canlılığı hissedecek” dedi.

Son 22 senenin en yüksek yıllık enflasyon oranının yakalandığı Türkiye’de, 2023 enflasyon oranı TÜİK'e göre yüzde 64, ENAG'a göre yüzde 127 çıkmıştı. Enflasyonu dizginlemek amacıyla yapılan faiz artırımlarının sonuna gelindiğini belirten Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, 2024 yılının enflasyonda toparlanma yılı olacağını belirtti. “DOLAR YÜKSELECEK” Kırbaş, döviz kurlarında da artış yaşanacağını belirterek “Önümüzdeki aylarda çok sert olmadan faiz indirimlerine başlanacak diye düşünüyoruz. Kurlarda kimseyi fazla rahatsız etmeyecek kontrollü artışlar yaşanacak. Dövizdeki getiri enflasyonun oldukça altında kaldı. Piyasa canlanmak zorunda, nakitte beklemenin kaybettireceği bir ortam bekliyoruz. Sezon açıldıktan sonra herkes canlılığı hissedecek” şeklinde konuştu. “TEMKİNLİ OLACAĞIZ” Bölgesel risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Kırbaş, “İsrail-Filistin savaşının sona ermesi önem taşıyor. Çünkü Ortadoğu’daki tüm ülkeleri etkileyen bir durumun bizi de etkileme tehlikesi var. O yüzden tüm işlemlerimizde temkinli olmaya devam edeceğiz. 2024 yılsonu için hedeflenen enflasyon oranı yüzde 36. Bu bile hala dünyanın en yüksek enflasyonlarından biri. Tüm iş dünyasını yılsonunda beklenen enflasyon ve kur hareketi beklentilerine göre pozisyon almaya davet ediyorum” dedi.
Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, 2024 yılında enflasyonun düşüşe geçeceğini belirterek, “Tüm sektörler sezonda canlılığı hissedecek” dedi.

Son 22 senenin en yüksek yıllık enflasyon oranının yakalandığı Türkiye’de, 2023 enflasyon oranı TÜİK'e göre yüzde 64, ENAG'a göre yüzde 127 çıkmıştı. Enflasyonu dizginlemek amacıyla yapılan faiz artırımlarının sonuna gelindiğini belirten Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, 2024 yılının enflasyonda toparlanma yılı olacağını belirtti.

“DOLAR YÜKSELECEK”
Kırbaş, döviz kurlarında da artış yaşanacağını belirterek “Önümüzdeki aylarda çok sert olmadan faiz indirimlerine başlanacak diye düşünüyoruz. Kurlarda kimseyi fazla rahatsız etmeyecek kontrollü artışlar yaşanacak. Dövizdeki getiri enflasyonun oldukça altında kaldı. Piyasa canlanmak zorunda, nakitte beklemenin kaybettireceği bir ortam bekliyoruz. Sezon açıldıktan sonra herkes canlılığı hissedecek” şeklinde konuştu.

“TEMKİNLİ OLACAĞIZ”
Bölgesel risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Kırbaş, “İsrail-Filistin savaşının sona ermesi önem taşıyor. Çünkü Ortadoğu’daki tüm ülkeleri etkileyen bir durumun bizi de etkileme tehlikesi var. O yüzden tüm işlemlerimizde temkinli olmaya devam edeceğiz. 2024 yılsonu için hedeflenen enflasyon oranı yüzde 36. Bu bile hala dünyanın en yüksek enflasyonlarından biri. Tüm iş dünyasını yılsonunda beklenen enflasyon ve kur hareketi beklentilerine göre pozisyon almaya davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop