mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Çiçek:‘Yabancılara Konut Kiralama Yasaklanmalı’

Gündem 27.01.2023 - 22:33, Güncelleme: 27.01.2023 - 22:33
 

Çiçek:‘Yabancılara Konut Kiralama Yasaklanmalı’

Rusya Ukrayna savaşının akabinde bir yıldır artarak devam eden sorunlar ve çözüm yollarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Turkuaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çiçek, “Yabancılara konut kiralama katiyen yasaklanmalı. Müteahhitler desteklemeli ve daha çok konut üretimi sağlanmalı” dedi.

Rusya Ukrayna savaşında sonra özellikle Alanya’da giderek artan sorunlara dikkat çeken Turkuaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çiçek; “Malumumuz bu iki devletin vatandaşlarının güvenli, ucuz ve kolay ikamet nedeniyle ülkemizde ikamet etmeleriyle kiralarda âfâkî bir artış oldu. Bu artışlar başta Antalya bölgesi olmak üzere bir çok ilimizde asgari ücretin bile üzerine çıktı. Ev sahipleri mevcut kiracıları çıkarma yollarına gittiler. Bu bölgelere yeni gelenler kiralık ev bulamadılar. Bazı memurlar tayinlerini Anadolu şehirlerine istediler. En acısı üniversiteyi kazandığı halde yüksek kiralar yüzünden kaydını yaptırmayan öğrencilerimiz. Peki ne yapmalı? çözüm ne olmalı? Bizim naçizane fikrimiz; öncelikle kendi insanımızın menfaatleri olmakla beraber ülkemizde ağırladığımız yabancıların da mağdur olmaması. Öyleyse yabancılara konut kiralama katiyen yasaklanmalı. Müteahhitler desteklemeli ve daha çok konut üretimi sağlanmalı. Konut sayısı kiracı sayısından daha fazla olursa ucuz kiralık daire bulmak kolay olur. Böylece kiralık ev sorunu çözülür” dedi. Yabancılar için de çözüm önerisi sunan Çiçek, “Kesinlikle yabancı düşmanı değiliz. Malum etrafımız turizm bölgesi. Yabancıları özellikle kış aylarında uygun fiyatlara ağırlayabilecek kapasitede otellerimiz mevcut. Yaz aylarında da uzun süre konaklayabilecek bir imkan oluşturulursa bu sorun da çözülür. Hatta konuta ikamet izni verilmeyip otellere ikamet izni verilirse teşvik edici olur. Böylelikle hem otellerimiz kazanç sağlar hem de otel çalışanları kış aylarında işsiz kalmaz. Ayrıca binlerce inşaat malzemesi tedarikçisi, inşaat işçisi ve mimar mühendis kazanç sağlar. Bizim söylediklerimizin eksiği fazlası olabilir. Bu husus için bir komisyon kurulup daha makul öneriler ile bölgemizin sorunlarına çözüm üretilebilir. Bölgemizin kültürel sosyal ve ahlâki değerleri de göz önüne alınarak bir karar alınması, Türklük şuuru ve İslam ahlakını esas alan bir çalışma ile ileriki günleri ve yılları hesaplamalıyız” ifadelerini kullandı.
Rusya Ukrayna savaşının akabinde bir yıldır artarak devam eden sorunlar ve çözüm yollarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Turkuaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çiçek, “Yabancılara konut kiralama katiyen yasaklanmalı. Müteahhitler desteklemeli ve daha çok konut üretimi sağlanmalı” dedi.

Rusya Ukrayna savaşında sonra özellikle Alanya’da giderek artan sorunlara dikkat çeken Turkuaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çiçek; “Malumumuz bu iki devletin vatandaşlarının güvenli, ucuz ve kolay ikamet nedeniyle ülkemizde ikamet etmeleriyle kiralarda âfâkî bir artış oldu. Bu artışlar başta Antalya bölgesi olmak üzere bir çok ilimizde asgari ücretin bile üzerine çıktı. Ev sahipleri mevcut kiracıları çıkarma yollarına gittiler. Bu bölgelere yeni gelenler kiralık ev bulamadılar. Bazı memurlar tayinlerini Anadolu şehirlerine istediler. En acısı üniversiteyi kazandığı halde yüksek kiralar yüzünden kaydını yaptırmayan öğrencilerimiz. Peki ne yapmalı? çözüm ne olmalı? Bizim naçizane fikrimiz; öncelikle kendi insanımızın menfaatleri olmakla beraber ülkemizde ağırladığımız yabancıların da mağdur olmaması. Öyleyse yabancılara konut kiralama katiyen yasaklanmalı. Müteahhitler desteklemeli ve daha çok konut üretimi sağlanmalı. Konut sayısı kiracı sayısından daha fazla olursa ucuz kiralık daire bulmak kolay olur. Böylece kiralık ev sorunu çözülür” dedi.

Yabancılar için de çözüm önerisi sunan Çiçek, “Kesinlikle yabancı düşmanı değiliz. Malum etrafımız turizm bölgesi. Yabancıları özellikle kış aylarında uygun fiyatlara ağırlayabilecek kapasitede otellerimiz mevcut. Yaz aylarında da uzun süre konaklayabilecek bir imkan oluşturulursa bu sorun da çözülür. Hatta konuta ikamet izni verilmeyip otellere ikamet izni verilirse teşvik edici olur. Böylelikle hem otellerimiz kazanç sağlar hem de otel çalışanları kış aylarında işsiz kalmaz. Ayrıca binlerce inşaat malzemesi tedarikçisi, inşaat işçisi ve mimar mühendis kazanç sağlar.
Bizim söylediklerimizin eksiği fazlası olabilir. Bu husus için bir komisyon kurulup daha makul öneriler ile bölgemizin sorunlarına çözüm üretilebilir. Bölgemizin kültürel sosyal ve ahlâki değerleri de göz önüne alınarak bir karar alınması, Türklük şuuru ve İslam ahlakını esas alan bir çalışma ile ileriki günleri ve yılları hesaplamalıyız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop