mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Diyanet Turistik Bölgeler İçin Genelge Yayımladı

Gündem 17.07.2023 - 12:26, Güncelleme: 17.07.2023 - 12:27
 

Diyanet Turistik Bölgeler İçin Genelge Yayımladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son genelgesinde, tarihi ve turistik yerlerde yapılacak çalışmalar için talimat verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 11 Temmuz’da 81 müftülüğe gönderdiği “Merkezi Ezan ve Vaaz Sistemi” başlıklı yazıda, daha önce yayınlanan iki genelgeden farklı olarak turistik yerlerde yapılacak çalışmalarla ilgili iki hüküm eklendi. Ezandan istifade etmeleri sağlanacak Buna göre, “Tarihî ve turistik bölgeler ile yaz aylarında nüfusu artan ve ezan sesi ulaşmayan bölgelerde bulunanları da ezandan istifade edebilmeleri amacıyla gerekli teknik altyapının oluşturulması ve bu bölgelerde cuma namazı kılınabilmesi için imkanlar ölçüsünde mobil mescit temini konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması” istendi. Turistlerin uğrak yerlerine Diyanet stant açacak, kitap ve broşür dağıtacak Genelgede ayrıca, “Başta yolcu terminalleri olmak üzere yerli/yabancı turistlerin uğrak yerleri, turistik mekânlar ve insanların gezi düzenledikleri yerlere Türkçe ve diğer dillerde İslam’ı tanıtıcı kitap ve broşürlerin dağıtımı yapılmak üzere Diyanet stantları kurulması temsil gücü yüksek personelin bu stantlarda nöbetleşe görevlendirilmesi” talimatı verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son genelgesinde, tarihi ve turistik yerlerde yapılacak çalışmalar için talimat verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 11 Temmuz’da 81 müftülüğe gönderdiği “Merkezi Ezan ve Vaaz Sistemi” başlıklı yazıda, daha önce yayınlanan iki genelgeden farklı olarak turistik yerlerde yapılacak çalışmalarla ilgili iki hüküm eklendi.
Ezandan istifade etmeleri sağlanacak

Buna göre, “Tarihî ve turistik bölgeler ile yaz aylarında nüfusu artan ve ezan sesi ulaşmayan bölgelerde bulunanları da ezandan istifade edebilmeleri amacıyla gerekli teknik altyapının oluşturulması ve bu bölgelerde cuma namazı kılınabilmesi için imkanlar ölçüsünde mobil mescit temini konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması” istendi.

Turistlerin uğrak yerlerine Diyanet stant açacak, kitap ve broşür dağıtacak

Genelgede ayrıca, “Başta yolcu terminalleri olmak üzere yerli/yabancı turistlerin uğrak yerleri, turistik mekânlar ve insanların gezi düzenledikleri yerlere Türkçe ve diğer dillerde İslam’ı tanıtıcı kitap ve broşürlerin dağıtımı yapılmak üzere Diyanet stantları kurulması temsil gücü yüksek personelin bu stantlarda nöbetleşe görevlendirilmesi” talimatı verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop