mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Geçmişten günümüze paranın izini süren sergi

Kültür-Sanat 11.02.2022 - 11:28, Güncelleme: 11.02.2022 - 11:28
 

Geçmişten günümüze paranın izini süren sergi

Geçmişten günümüze paranın serüvenini de içeren, İzmir Amerikan Koleji’nin (ACI) öğrencilerinden Emir Tigin Bayhan’ın koleksiyonundan ve Fatih Sinan Çakar’ın paralarından oluşan “Nümizmatik Sergisi”, okulun müze odasında ziyaretçilerini ağırladı. Birçok farklı ülkeden madeni paraların ve ülkemize ait yakın dönem paralarının yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.İZMİR (İGFA)- Türkiye’nin en köklü liselerinden İzmir Amerikan Koleji (ACI) tarihi bir sergiye ev sahipliği yaptı. Okulun iki öğrencisinin biriktirdikleri paralar “Nümizmatik Sergisi” ile tarihe ışık tuttu. Geçmişten günümüze paranın serüvenini de içeren, lisenin öğrencileri Emir Tigin Bayhan’ın ve Fatih Sinan Çakar’ın madeni ve kağıt paralarından oluşan Nümizmatik Sergisi, okulun müze odasında ziyaretçilerini ağırladı.    PARANIN TARİHİ SERÜVENİ Öğretmenlerin sınıflarıyla birlikte ziyaret ettikleri sergide, paranın serüveni ve paranın yapıldığı malzemelerle ilgili bilgiler detaylarıyla aktarıldı. Tarihi sergide; birçok farklı ülkeden madeni paraların yanı sıra yakın dönemde özellikle 80’li ve 90’lı yıllara ait ülkemizde basılan paralar sergilendi.    NOSTALJİ KÖŞESİNDE ANILAR CANLANDI Sergide ayrıca müze teknolojilerinden de yararlanıldı ve iki adet kiosk ile paraların detaylandırıldığı slaytlara erişim sağlandı. Bir başka kiosk ile de ziyaretçiler, sergide öğrendikleri bilgileri pekiştiren bir bilgi yarışmasına katıldılar. Nostalji bölümünde çocukluk yıllarında okul harçlıklarıyla neler aldıklarını hatırlayıp yazan ziyaretçiler, para ile ilgili deyimlerini de paylaştılar. 

Geçmişten günümüze paranın serüvenini de içeren, İzmir Amerikan Koleji’nin (ACI) öğrencilerinden Emir Tigin Bayhan’ın koleksiyonundan ve Fatih Sinan Çakar’ın paralarından oluşan “Nümizmatik Sergisi”, okulun müze odasında ziyaretçilerini ağırladı. Birçok farklı ülkeden madeni paraların ve ülkemize ait yakın dönem paralarının yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

İZMİR (İGFA)- Türkiye’nin en köklü liselerinden İzmir Amerikan Koleji (ACI) tarihi bir sergiye ev sahipliği yaptı. Okulun iki öğrencisinin biriktirdikleri paralar “Nümizmatik Sergisi” ile tarihe ışık tuttu. Geçmişten günümüze paranın serüvenini de içeren, lisenin öğrencileri Emir Tigin Bayhan’ın ve Fatih Sinan Çakar’ın madeni ve kağıt paralarından oluşan Nümizmatik Sergisi, okulun müze odasında ziyaretçilerini ağırladı. 
 
PARANIN TARİHİ SERÜVENİ

Öğretmenlerin sınıflarıyla birlikte ziyaret ettikleri sergide, paranın serüveni ve paranın yapıldığı malzemelerle ilgili bilgiler detaylarıyla aktarıldı. Tarihi sergide; birçok farklı ülkeden madeni paraların yanı sıra yakın dönemde özellikle 80’li ve 90’lı yıllara ait ülkemizde basılan paralar sergilendi. 
 
NOSTALJİ KÖŞESİNDE ANILAR CANLANDI

Sergide ayrıca müze teknolojilerinden de yararlanıldı ve iki adet kiosk ile paraların detaylandırıldığı slaytlara erişim sağlandı. Bir başka kiosk ile de ziyaretçiler, sergide öğrendikleri bilgileri pekiştiren bir bilgi yarışmasına katıldılar. Nostalji bölümünde çocukluk yıllarında okul harçlıklarıyla neler aldıklarını hatırlayıp yazan ziyaretçiler, para ile ilgili deyimlerini de paylaştılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop