mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Kaş’taki 142 yıllık Lami Bey Camii’nin restorasyonu tamamlandı

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2023 - 14:03, Güncelleme: 13.07.2023 - 13:48
 

Kaş’taki 142 yıllık Lami Bey Camii’nin restorasyonu tamamlandı

Kaş’taki 142 yıllık Lami Bey Camii’nin restorasyonu tamamlandı

Antalya’nın Kaş ilçesindeki, tarihi Lami Bey Camii’nin restorasyonu tamamlandı.Kalkan Mahallesi’nde Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kaş Belediyesi tarafından aslına uygun restore edilen camiyi, 142 yıl önce hayırsever Lami Ünal yaptırdı. 180 metrekare alana taş ve ahşaptan tek katlı inşa edilen, 200 kişi kapasiteli camiye 1950’lerde ikinci kat eklendi. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan yapının restorasyonu geçen yıl başlatıldı. Restorasyonda, kadınlar mahfili girişinde beton duvarın içinde caminin tarihini anlatan ve Osmanlı Türkçesi kullanılan kitabeye ulaşıldı. Kitabenin çözümlenmesiyle caminin 1881’de inşa edildiği, Kalkan’ın ilk camisi olduğu belirlendi. Ayrıca şadırvan üzerinde başka bir kitabeye daha rastlandı.Restorasyon çerçevesinde yapılan işlerTarihi mabedin restorasyon çalışmaları bünyesinde su yalıtımı yapılarak, çatı tahtası üstüne Osmanlı tipi kiremit yerleştirildi.Dış ve iç cephesinin hidrolik kireçle yeni sıvası ve boyası, sedir ahşap kaplamalı çelik yeni minaresi yapıldı.Elektrik tesisatı yenilenerek, avize ve aplikleri takıldı. Tüm ahşap elemanlarının temizliği, koruyucuları ve tamiri yapılarak, boyandı. Avludaki eski betonarme imam odası ve tuvalet yıkılarak, kadınlar mahfili çıkışına ahşaptan merdiven oluşturuldu. Tesviye edilen avluya yöreye uygun kayrak taşı döşendi. Caminin çevresi taş duvarlarla çevrildi.
Kaş’taki 142 yıllık Lami Bey Camii’nin restorasyonu tamamlandı
Antalya’nın Kaş ilçesindeki, tarihi Lami Bey Camii’nin restorasyonu tamamlandı.
Kalkan Mahallesi’nde Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kaş Belediyesi tarafından aslına uygun restore edilen camiyi, 142 yıl önce hayırsever Lami Ünal yaptırdı. 180 metrekare alana taş ve ahşaptan tek katlı inşa edilen, 200 kişi kapasiteli camiye 1950’lerde ikinci kat eklendi. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan yapının restorasyonu geçen yıl başlatıldı. Restorasyonda, kadınlar mahfili girişinde beton duvarın içinde caminin tarihini anlatan ve Osmanlı Türkçesi kullanılan kitabeye ulaşıldı. Kitabenin çözümlenmesiyle caminin 1881’de inşa edildiği, Kalkan’ın ilk camisi olduğu belirlendi. Ayrıca şadırvan üzerinde başka bir kitabeye daha rastlandı.
Restorasyon çerçevesinde yapılan işler
Tarihi mabedin restorasyon çalışmaları bünyesinde su yalıtımı yapılarak, çatı tahtası üstüne Osmanlı tipi kiremit yerleştirildi.
Dış ve iç cephesinin hidrolik kireçle yeni sıvası ve boyası, sedir ahşap kaplamalı çelik yeni minaresi yapıldı.
Elektrik tesisatı yenilenerek, avize ve aplikleri takıldı. Tüm ahşap elemanlarının temizliği, koruyucuları ve tamiri yapılarak, boyandı. Avludaki eski betonarme imam odası ve tuvalet yıkılarak, kadınlar mahfili çıkışına ahşaptan merdiven oluşturuldu. Tesviye edilen avluya yöreye uygun kayrak taşı döşendi. Caminin çevresi taş duvarlarla çevrildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop